A 12 éven aluli játékosaink számára, szombaton megtartott kondicionális felmérésen, és az azt megelőző szülői értekezleten mutatkozott be a tenisziskola új erőnlétiedző-párosa. Bogyó Tamás vezetőedző a tavaszi idényben várható újabb lehetőségekről és változásokról is beszélt az egybegyűlteknek.

Orosz Ákos, Oláh Attila, Bogyó Tamás és Fazekas Beáta (balról jobbra) az érdeklődő szülők és gyermekek között a felmérést indító szülői tájékoztatón

Rendkívül sikeres kondicionális felmérést végzett klubunk szombaton, amelyen a 2009-ben vagy annál később született játékosaink vettek részt. Az eseményt szülői értekezlettel kötöttük össze, amelyen Bogyó Tamás vezetőedző beszélt a tavaszi idény terveiről és a tenisziskola életét érintő legfontosabb változásokról. Utóbbi kapcsán bemutatta az ifjúsági Európa-bajnok gátfutókat, Huller Dánielt és Eszes Dánielt is felkészítő Orosz Ákost, valamint édesanyját Fazekas Beátát, aki húsz éve foglalkozik fiatal atléták kondicionális és koordinációs képességeinek fejlesztésével. Márciustól a két szakember látja majd el fiatal teniszezőink mellett az erőnléti edző szerepét.

Fiatal teniszezőink a felmérés előtt Orosz Ákos irányításával melegítenek

− Ma már minden sportágban, a teniszben pedig különösen fontos a versenyzők erőnléti állapotának professzionális fejlesztése – mondta el honlapunknak Orosz Ákos, aki a tervek szerint az idősebbekkel foglalkozik majd, míg édesanyja a legkisebbek edzéseit fogja vezetni. – Ennek alapjait pedig már egészen fiatal korban le kell tenni, hiszen később enélkül nem lesz mire építkezni. Vannak olyan képességek, amelyek csak bizonyos életkorban fejleszthetőek ideálisan, az idő múlásával már csak korrekcióra marad lehetőség. Nagyon fontosnak tartom a kellő szakértelmet ezen a téren, hiszen egyáltalán nem mindegy mit, mikor és hogyan formálunk a gyermekeken. Munkánk során a kondicionális és a koordinációs képességek fejlesztésére, valamint az ízületi mozgékonyság és hajlékonyság sportágspecifikus kialakítására fordítjuk majd a legnagyobb figyelmet. A sportágspecifikusság azonban ebben az esetben senkit nem határol be, sőt. A megszerzett alapok révén, később, akár más területeken is eredményesebben versenyezhetnek majd.

A szombati felmérés az Orosz Ákos által képviselt professzionális erőnléti képzést szolgálva több szegmensben is pontosan rögzítette fiataljaink pillanatnyi erőnléti állapotát. Ezek az eredmények azonban nem most, hanem majd néhány hónap múlva nyerik el igazi jelentőségüket, amikor az újabb mérésekhez kiindulási alapot szolgáltatva segítenek teniszezőink fejlődését meghatározni.