A Dunakeszi Teniszklub az Evolution Kids Tennis kizárólagos magyarországi képviselője. Mike Barell az Evolve9 Limited igazgatója, egyedülálló programot dolgozott ki a 10 év alatti gyerekek oktatására.
Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon először klubunkban történik a program szerint, a gyermekek oktatása.

Az alábbiakban szeretnénk egy rövid bemutatást adni a programról, amely nagyon hasznos mind az edzők, mind a szülők részére.

Részletes információ:

Bogyó Tamás
Email: tenyoka@gmail.com
Mobil: + 36 70 945 0600
http://www.evolve9.com/evolution/

BEVEZETÉS

Az Evolve9 egy 2005-ben alapított tanácsadó cég, melynek központja az Egyesült Királyságban található. A célunk a kezdetektől fogva az volt, hogy olyan tenisz és sport programokat támogassunk és hozzunk létre, amik a gyermekek igényeit helyezik előtérbe. A filozófiánk alapja, hogy csakis a gyermekek megértésén keresztül tudjuk őket hatékonyan oktatni. Minden programban, amit kifejlesztettünk vagy amihez hozzájárultunk, a gyermekek sportélményének lebilincselővé és izgalmassá tételére fokuszáltunk, egyaránt szem előtt tartva a gyermekek játékosként és emberként való hosszú távú fejlődését.

A nagy klubok és tenisz szövetségek programjának kialakításában, illetve az ITF Tennis10s Programon való munkában szerzett sok éves tapasztalat megszerzése után úgy döntöttünk, hogy a legjobb anyagokat és ötleteket egy helyre gyűjtjük. Az Evolution Kids Tennis (EKT) mindannak az összegzése, amit mi, illetve a gyerekek és az edzők szeretnek.

Az alábbi információk felvázolják a programhoz való csatlakozás előnyeit, legyen szó klubokról vagy szövetségekről. Elszántan dolgozunk azért, hogy minél több fiatal játékos sportélményét javítsuk, de ez csak a megfelelő közvetítők, célok és edzők segítségével lehetséges. Ezért az EKT több, mint egy segédanyag gyűjtemény, hiszen lehetőséget ad az edzők továbbképzésére és a megvalósítást is támogatja folyamatos mentoráláson, internetes szemináriumokon és helyi segítségnyújtáson keresztül.

az ön igényei

Ismerjük az ön kihívásait. Már több, mint 30 évet töltöttünk a tenisz világában és a fiataloknak szánt programok közül többet mi fejlesztettünk ki, de nem álltunk le a munkával és az Evolutionnel egy folyamatosan fejlődő edzésprogramot hoztunk létre. Tudjuk, hogy egy jó program alkalmazkodik a játékosok, szülők, edzők, klubok és szövetségek változó igényeihez. Hisszük, hogy az Evolution felépítése és átadási módja nem csak a részvétel növeléséhez, de a játékosok megtartásához és fejlődéséhez is vezet.

Sokkal több, mint egy edzésprogram

Teljes mértékben támogatjuk az ITF Tennis10s Programot, tehát az Evolution egyedülálló küldetések sorozatán keresztül fejleszti a készségeket. Ez a módszer nem csak meghatározza a kulcsfontosságú készségeket, de mindenki számára izgalmassá és teljesíthetővé is teszi a fejlődés folyamatát. A számítógépes játékokból ismert koncepciókat és fogalmakat is integráltuk a programba, ezáltal elősegítve a fiatal játékosok motiválását és lekötését.

Az edzéseken kívül az EKT a játékosok és szülők igényeit az alábbiakon keresztül elégíti ki:

 • Versenyzés – Az izgalmas Evolution World Touron keresztül
 • Rendszerezett gyakorlás – Az innovatív Court Warrior elemek bevonásával
 • Szociális elemek – A játékosok egymáshoz és a programhoz való kötődésének kulcsa

Mi nem csak teniszt oktatunk, hanem egy olyan környezetet teremtünk, ami arra inspirálja a játékosokat, hogy merüljenek el a játékban.

Több, mint csak a labda átütése

Az EKT programon keresztül a játékosok minden készséget elsajátítanak, hogy kiválóan teniszezzenek. Többről van szó, mint az ütések technikája és kinézete. A játék szeretetéhez szükséges taktikai és versenyzési készségek, illetve az erőnlét kialakítására is nagy hangsúlyt fektetünk. A játékosoknak minden szinten olyan küldetéseket kell teljesíteniük, amik mindezen készségek fejlesztéséhez szükségesek.

Nem csak a gyermekeknek

Tudjuk, hogy milyen nagy szerepe van a szülőknek a gyermekek fejlődésében, ami sokszor nagy kihívást jelenthet. Az EKT nem csak a gyermekeknek szól, hanem a szülőknek is és átadja azt a tudást, ami ahhoz szükséges, hogy mindenki azonos cél felé haladjon. A megfelelő környezet kialakításának érdekében a szülőkkel, klubokkal és szövetségekkel együtt dolgozunk. Az EKT képes fenntartani a kommunikációt a felek között és összekovácsolni őket.

Globális csapat

Az EKT-hez való csatlakozással egy olyan nemzetközi háló részévé válik, amelyben különböző szervezetek és nemzetek egy folyamatosan fejlődő programot fejlesztenek és élen járnak a fiatal játékosok fejlesztésében. Nem csak a nemzetközi szakértőinkkel léphet kapcsolatba, hanem az összes EKT partnerrel is együtt dolgozhat.

segédanyagok

Útmutató az edzésprogramhoz & Tanterv

Ezek bemutatják az edzésprogram központi gondolatait és azt, hogy miként kell őket megvalósítani. Az útmutató meghatározza a program elvárásait. Ezeket különböző kihíváskártyák támasztják alá, amik hat különböző szinten foglalkoznak taktikai, technikai, fizikális és mentális készségekkel. Ezek az edzéstervező és a tanterv segítségével alkotják a játékosok fejlesztésének keretrendszerét.

Reklámozás

Annak érdekében, hogy ismertessük a programot és felhívjuk rá a figyelmet, a pályán és azon kívül használható reklámanyagokkal is hozzájárulunk a program sikeréhez. A promóciós anyagok közé zászlók, plakátok, poszterek és szórólapok tartoznak, amik úgy lettek kialakítva, hogy visszaadják az ön elkötelezettségét a fiatal játékosok felé az EKT program keretében.

World Tour

A World Tour útmutató részletezi, hogy mi szükséges a lehető legjobb háziversenyek létrehozásához. Ez az anyag tartalmaz pályán történő és azon kívüli tevékenységeket, illetve leírja, hogy miként tegyük az eseményt gyermekbaráttá és hogyan tematizáljuk őket a World Tourban helyet kapó hat ország szerint. Ezen kívül, egy útmutató, szerkeszthető poszterek, egy viselkedési szabályzat, matricák, útlevelek, nyakba akasztók, karkötők és szülői anyagokkal is támogatjuk az esemény kivitelezését.

Court Warrior

A Court Warrior program a fiatal játékosok versenyzési készségeinek fejlesztéséért jött létre. Ez a rendszer nemzetközi elismerést szerzett a fiatal játékosok támogatásához való szórakoztató és egyedi hozzáállása miatt. Egy útmutató, szórakoztató oklevelek, szórólapok, a játékot segítő kártyák (Joker Kártyák), karkötők és telefonos applikációk támogatják a Court Warrior programot.

Mike Barrel

Evolve 9 alapító, igazgató

Mike az Evolve9 alapítója és igazgatója. Az Evolve9 szövetségeknek és tenisz edzés
szolgáltatóknak segít kialakítani és megvalósítani gyermekeknek szóló edzésprogramokat.

Az Evolve9 az alábbi programok kialakításáért felelős:

 • Tennis Australia Hot Shots Program – Ausztrália nemzeti edzésprogramja
 • KNLTB Tenniskids Program – Hollandia nemzeti edzésprogramja
 • NTF Tennisskolen – Norvégia nemzeti edzésprogramja
 • Midtown Velocity – A Tennis Corporation of America (9 klub) junior edzésprogramja
 • Sportime U10 – A Sportime NY (A John McEnroe Tennis Academies otthona)
  junior edzésprogramja (9 klub)

 Emellett, Mike, központi szerepet játszott az alábbi programok kifejlesztésében:

LTA Mini Tennis Program – Az Egyesült Királyság nemzeti edzésprogramja

 • David Lloyd All Stars Program
 • ATP / WTA Pros Course
 • PTR Kids Tennis

Ő a szerzője az ITF Tennis10s útmutatónak, A PTR Kids útmutatónak, a Growing Kids Growing the Game című kiadványnak, a KNLTB It’s My Game útmutatónak, és az alábbi Evolve9 útmutatóknak:

 • Court Warrior – A fiatal játékosok versenyzési készségeinek fejlesztése
 • Girls Tennis Network – A lányok hatékonyabb oktatása
 • When Can I Play Again? – Hatékony versenyzési módok gyermekeknek
 • Coping or Coaching – Nagy csoportok oktatása iskolákban és közösségi helyszíneken

Mike vezető előadója volt három ITF Világkonferenciának és előadott több USPTA Világkonferencián, PTR Nemzetközi Találkozón és sok nemzeti konferencián. Nem csak ötös szintű LTA edző, hanem ITF szakértő is, amiből kifolyólag öt kontinens több, mint 60 országában dolgozott már a tenisz terjesztése és fejlesztése érdekében.

Az utóbbi időben a Tennis Whizz és a Girls Tennis Network mellett, az Evolution Kids Tennis rendszerén dolgozott, ami Szerbia nemzeti U10-es programja lett. Mike jelenleg a USTA-nek is dolgozik az Egyesült Államok junior edzőinek kompetenciamérésének kialakításában.

Mindennek a munkának a célja, hogy mindenhol a világon meghonosítsa a gyermekközpontú oktatást, ami több játékos bevonzásával, megtartásával és fejlesztésével járul hozzá a tenisz világához.

Mike egy 20 fős stáb segítségével dolgozik, akiknek az aktív munkájának köszönhetően az Evolve9 által összefoglalt tudás és tapasztalat folyamatosan terjed a világon.

KAPCSOLAT

További információért és az önnek legmegfelelőbb csomag kiválasztása céljából forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Bogyó Tamás
Email: tenyoka@gmail.com
Mobil: + 36 70 945 0600